eross zsolt 3Erőss Zsolt a Kancsendzöngára készül.

2013 márciusban Erőss Zsolt és csapata az utolsó olyan magas hegy megmászására indul, melynek meghódítására eddig még nem történt

magyar kísérlet.

 

Bővebben...

 

szekelypar 1„Minden magyarnak kicsit székellyé kell válnia”

Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője kedden kezdeményezte az országgyűlés vezetésénél, hogy tűzzék ki a székely lobogót a Magyar Parlament épületére, és az addig legyen kint, míg véget nem ér a szimbolikus erőszak Székelyföldön. A képviselő szerint a zászlóügy és a székely autonómia-törekvések összeköthetők, hisz a székely zászló kálváriája kapcsán a közösségi összetartozás szimbólumainak üldözéséről van szó. Szávay hangsúlyozta, hogy pártja számára mindig egyértelmű volt a székely autonómia kérdése és a párt megalakulása óta az önrendelkezési törekvések elkötelezett támogatója.

 

 

Bővebben...

 

szekely zaszlo szekelyfold-autonomiajaert-sepsiszentgyorgyonKüzdelem a székely zászlóért

A székely zászló a székely autonómiatörekvéseket szimbolizálja a közvélemény szerint - véli a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke, Izsák Balázs. A SZNT a székelység nevében szeretné elnyerni a Székelyföld mint történelmi terület autonómiáját, nemzeti alapú európai régióvá nyilvánítását.

 

Bővebben...