A fotópályázat augusztusi fordulójának szakmai eredményhirdetése.

„Csodálatos Székelyföld” fotópályázatunk augusztusi fordulójára 103 kép érkezett. Ezek közül a szakmai zsűri döntése alapján a „Hónap fotója” cím nyertese Szárszó Edit, Torockószentgyörgyi szőttes című képével.

 

szarszo edit torockoszentgyörgyi szottes

Torockószentgyörgyi szőttes. Fotó: Szárszó Edit

 

A győztes 1 db 10 000 Ft-os professzionális fotónyomtatási utalványt kap az Artwork Photo Kft. jóvoltából. A felvételhez gratulálunk, a nyereménnyel kapcsolatos tudnivalókat levélben küldjük el.

 

A beérkezett felvételekről

Az augusztusi forduló győztese ezúttal Szárszó Edit, Torockószentgyörgyi szőttes című képével, mert témaválasztás és kompozíció tekintetében roppant találó és ötletes, ahogy a kaszálók és megművelt parcellák struktúrája, anyagszál szerűen hat a síkra komponált tájkép részleten.

Erre a fordulóra pályázók közül, kizárólag Bíró Lajos és Darvas Rezső tudta megadni azt a magas fokú minőséget - fényviszonyok, színek, természetazonos utómunka stb. tekintetében - amely a tájkép fotográfiához nélkülözhetetlen, azonban fotóik mondanivalója, témaválasztása ezúttal elmaradt a győztes képtől. A beérkezett pályaművek közül kiemelnénk még Firtelmeister Mária „Csángóföld, Gyimes” felvételét, mely  szép kompozíciójával, a témát megfelelően fókuszban tartva, tisztán adja vissza az általunk várt Székelyföld hangulatot. Témaválasztás tekintetében Szabó Attila Gyimesfelsőlok című képe messze vitte a prímet, az ő esetében azonban a kép sajnos nagyon rossz felbontásban került benyújtásra." Korbely Attila, a zsűri elnöke

 

A pályázatra nevező minden fotósnak köszönjük a részvételt és a csodálatos képeket, egyben szeretettel várunk mindenkit a szeptemberi fordulóra is!

 

Partnerek:

Csillagösvény Utazási Iroda | BP Fotóintézet | Vármegyeház Könyvesbolt Artwork Photo | Ökoturizmus

 

Médiapartner: pixinfo

 

Kapcsolódó cikkek:

Csodálatos Székelyföld természetfotó pályázat