A fotópályázat júliusi fordulójának szakmai eredményhirdetése.

A „Csodálatos Székelyföld” fotópályázatunk júliusi fordulójára 89 kép érkezett. Ezek közül a szakmai zsűri döntése alapján a „Hónap fotója” cím nyertese Bíró Lajos, Verebesi faluvégen című képével.

 

biro lajos hodmezovasarhely csikverebes verebesi faluvegen 866a83516a5d7fa2cf9de0a2b7b40a8e

Verebesi faluvégen; Csíkverebes. Fotó: Bíró Lajos, Hódmezővásárhely

 

A győztes 1 db 10 000 Ft-os professzionális fotónyomtatási utalványt kap az Artwork Photo Kft. jóvoltából. A felvételhez gratulálunk, a nyereménnyel kapcsolatos tudnivalókat levélben küldjük el.

 

A nyertes képről

"Jellegzetes táj és az ember kapcsolata egy szép képpé ötvözve. Az elmúlt hónapok során nem minden esetben kaptunk telitalálatot, mert a pályázati kiírás értelmében nem az ember konkrét megjelenítését, az emberi aspektust vártuk, hanem annak az értékes, egyedi évszázados harmóniának a megmutatását, ahogyan az erdélyi ember összhangban élve a természettel rányomta kézjegyét a táj arculatára. Amikor nem kaptunk ilyen jellegű minőségi képet, akkor kizárólag tájképekből válogattunk, hiszen nem riportot, életképeket, hanem elsősorban egyedi táj-arculatokat kívántunk felkutatni. Ebben a hónapban kompozíció és expozíció tekintetében Bíró Lajos felvétele bizonyult a legszebbnek, jellegzetesnek, említésre méltónak. Ez nem az egyéb, "emberi témák" leminősítése. A zsűrinek a kiírás ellenére beérkező emberi, falusi életképet, csendéletet bemutató alkotások továbbra is nagy örömöt okoznak. Nem futunk át egy kép fölött sem, ahol az erdélyi ember arcvonásai, boldog, vagy nehéz pillanatai néznek szembe a felvételeken, időről-időre visszalapozva eltűnődünk eme különös, tiszta világ lakóinak, falvainak életén, értékein."

Korbely Attila, a zsűri elnöke

 

A pályázatra nevező minden fotósnak köszönjük a részvételt és a csodálatos képeket, egyben szeretettel várunk mindenkit az  augusztusi fordulóra is!

 

Partnerek:

Csillagösvény Utazási Iroda | BP Fotóintézet | Vármegyeház Könyvesbolt Artwork Photo | Ökoturizmus

 

Médiapartner: pixinfo

Kapcsolódó cikkek:

Csodálatos Székelyföld természetfotó pályázat