orokseg meghivoMolnár V. József könyvének díszbemutatója.  

A szervezők szeretettel meghívnak minden érdeklődőt, Molnár V. József Örökség című könyvének 2., bővített kiadásának díszbemutatójára. A könyvet és a Magyar Örökség díjas szerző életművét Dr. Papp Lajos professzor és Dr. Tóth Zoltán József jogtörténész, egyetemi docens ismerteti. Az Ős-kép Kiadó gondozásában megjelenő kötet 30 régi és 13 új tanulmányt tartalmaz, melyet 18 év gazdag írói terméséből válogattak.

Bár különböző helyen és időben megjelent tanulmányokat kap egy kötetbe gyűjtve az olvasó –látszólag a témák is távol esnek egymástól- mégis, újból ismerős mondatokra, egymásra rímelő gondolatokra lelhetünk.

 

Egy-egy tanulmány a műveltség egy-egy ága, de mindegyikben jelen van a törzs is, oda köt vissza. A részben mindig jelen van az egész, a részletek rajzolják meg a műveltség jellegét. Ez a kultúra hatalmas tudást halmozott fel, képtelenség egyszerre láttatni az egészet. Az írásokat olvasva, a részterületeket jobban megismerve, mégis egységes kép tárul elénk. És miért létfontosságú ismerni gyökereinket, örökségünket, életet, biztonságot, megnyugvásunkat adó eredendő, Teremtő Istentől és az Ő egy Fiától való műveltségünket? A kérdés magában foglalja a választ, ennek megértésében segít ez a gyönyörű tanulmánykötet!


Az ünnepi könyvbemutató helyszíne és időpontja:

Budapest, TIT Stúdió Egyesület székházának nagyterme
2013. szeptember 6. péntek, 18 óra

Cím: XI. kerület, Zsombolyai u. 6.

 

A bemutató után a könyv megvásárolható, melyet a helyszínen a szerző dedikál.

 

Ugyanezen helyszínen októbertől Molnár V. József előadássorozatot indít, melynek egyes állomásai az Örökség című könyv fejezeteit, tanulmányait bontja ki a magyar hagyomány és szerves műveltség iránt érdeklődőknek.


Az előadások pontos témáját és időpontját folyamatosan frissítjük!

 

Tervezett témák:

Október 9.     Elfogult gondolatok, Istenről, hazáról, nemzetről, családról

November 6.  A Tejút szentjei;

Szt Márton, Szt Erzsébet, Szt Katalin, Szt András, Szt Borbála, Szt Miklós

December 4.  Karácsonyi készület, lelkünk szarvasa és lelkünket a születésre nyitó ének