csillagosveny 1

Körutazások, túraprogramok magyar földön.  

Elődeink sok hibát elkövettek, és csonka országot, vergődő nemzetet hagytak ránk. De mi hisszük, hogy megtaláltunk néhány elveszett patkószeget a Kárpát-medencében. A széthullott darabkákat pedig hidakat verve szeretnénk eggyé forrasztani. Néhány hidat már megépítettük, és szeretnénk még sok ilyet építeni. Azt szeretnénk, hogy minél többen legyünk, akik át akarnak menni ezeken a hidakon haza, a Kárpát-medencébe. Mert ne feledd: "Magyarnak lenni büszke gyönyörűség!”

 

 

 

 

 

„Egy szeg miatt a patkó elveszett.
A patkó miatt a ló elveszett.
A ló miatt a lovas elveszett.
A lovas miatt a csata elveszett.
A csata miatt az ország elveszett.
Verd be jól azt a patkószeget!”

 

Kérünk Téged, kedves Utazó, hogy válassz alapos tervezéssel előkészített útjaink közül, vagy ha közöttük mégsem találnál kedvedre valót, akkor is fontold meg: mi ad több élményt a számodra?

20 Euróért tömegételt enni egy zsúfolt tengerparti étkezdében, vagy ugyanennyiért eltölteni egy teljes napot, idegenvezetéssel, programokkal, bőséges magyaros ellátással, családias szállással, és bennünket, magyarországiakat mindig, feltétel nélkül hazaváró véreinkkel a Kárpát-medencében?

 

Mi kizárólag magyar földön, magyar faluturizmusban utazunk. Azért, mert a vendéglátás a megmaradás egyik fontos útja lehet a kis magyar közösségek számára, különösen a szórványban. Hiszen ezáltal egy kis bevételhez jutnak a mieink, de ennél fontosabb, hogy élő kapcsolatok, barátságok alakulnak ki ilyenformán a fogadó és az érkező magyarok között. Látogatóként pedig oly módon segíthetünk, hogy közben életre szóló, szívbéli élményeket szerzünk, olyanokat, melyekért hiába is mennének akár a világ végére is a fényes szállodákba. Így épülnek a magyar hidak.

 

csillagosveny 1

 

Több olyan falut látsz a szálláshelyszíneink között, ahol korábban még soha nem fordult meg szervezett turistacsoport. Esetükben helyi partnereinkkel közösen most indítjuk be a faluturizmust, és e településeken különösen nagy várakozással néznek csoportjaink érkezése elé. Útjaink közös vonásai még, hogy a kísérő csoportvezető mellett a nagyobb városokban mindig helyi magyar honismereti vezetőket foglalkoztatunk; megpróbálunk segíteni is, ahol lehet (például egy-egy szórványkollégium meglátogatása által); és nagyon sok valóban hagyományőrző programon veszünk részt, ezzel is támogatva a magyar kulturális kincsek továbbélését.

 

Hazajárók, Utazók, tartsatok velünk! Otthonról hazamegyünk.

 

Posch Dániel
Csillagösvény Utazási Iroda
www.csillagosveny.utazas.hu