boldogasszony zarandokvonat mohai balazsFelemelő élményeket kínál.  

A magyarság lelki megújulásáért fohászkodva robog Csíksomlyóra idén a Boldogasszony Zarándokvonat. Május 16-án, csütörtök reggel, immár másodszor indul útjára a szerelvény, melynek első állomása az Arad megyei Máriaradna, a magyarság ősi búcsújáró helye.

 

 

A kegytemplomban elhangzó déli szentmise után a zarándokvonat folytatja útját, pár percre megáll Nagyenyeden, Marosvásárhelyen  és Maroshévízen is, mielőtt megérkezne az első nap végállomására,

a szállásadó Gyergyószentmiklósra. Pénteken a zarándokvonat Madéfalva, Lóvész, Gyimesfelsőlok, Gyimesbükk útvonalon,  a déli órákban érkezik a Gyimes-völgyébe, majd késő délután ugyanezen az útvonalon tér vissza Gyergyóba.

 

 

boldogasszony zarandokvonat mohai balazs

A 2012-es csíksomlyói búcsúra tartó Boldogasszony Zarándokvonat Madéfalva közelében.

MTI fotó: Mohai Balázs

 

"Boldog vagy, mert hittél!" (Lk 1,45) jelmondattal hirdették meg a ferencesek az idei pünkösdi csíksomlyói búcsút. Ezért a hitért imádkozva érkezik Csíkszeredába pünkösd szombatján, reggel 8 óra körül a zarándokvonat. Innen együtt vonulnak fel a csíkszeredai keresztaljjal Csíksomlyóra, majd este 18:55 órakor indulnak vissza Gyergyóba.

 

A felemelő élményeket kínáló utazás résztvevői, Pünkösdvasárnap reggel, Gyergyószentmiklós főterén ünnepi szabadtéri szentmisével köszönnek el Székelyföldtől. A nosztalgikus hangulatú Boldogasszony Zarándokvonat Gyergyószentmiklósról 10:50 órakor gördül ki, majd Dés, Kolozsvár, Bánffyhunyad, Nagyvárad, Püspökladány, Szolnok útvonalon érkezik vissza Budapestre.

 

További információ: zarandokvonat.hu