magyar rozsaNépi hagyományok éltetője.  

Magyar Rózsa nagyszüleinek köszönhetően már gyermekkorában kapcsolatba került magyar tradicionális népdalokkal, csárdásokkal, operett slágerekkel. A nyári időszakokat főként vidéki rokonainál töltötte, ahol szinte mindennaposak voltak a családi, baráti összejövetelek, események. Ilyen alkalmakkor főként a szájhagyomány útján terjedő dalok, slágerek biztosították a társaság számára a jókedvet. Elmondása szerint olyan nagy hatást gyakoroltak rá ezek a vígasságok, hogy eldöntötte, szeretne minél több ilyen dalt megtanulni, s majd egyszer felnőttként nagyszínpadokon előadni, szórakoztatni a közönséget.

 

Hogy a zene iránti elkötelezettségét mi sem bizonyítja jobban, általános iskolai tanulmányait zenetagozaton végezte el. Zongoratanulmányai mellett az iskola énekkórusában is szerepelt, melynek sikerei a több nemzetközi kórusversenyeken elért eredmények is díjazzák. 2009-ben valósult meg gyermekkori álma, amikor szólóénekesként első alkalommal lépett színpadra. Repertoárjában azok a dalok szerepeltek, melyeket kiskorától kezdve nagyon szeret, és magáénak érez, így például János legyen; Hétre ma várom a nemzetinél; Túl a Tiszán. „Nagy boldogság számomra, hogy a közönség milyen önfeledten és boldogan szórakozott dalaimra.” -emlékezett vissza az első, egyben sorsfordító fellépésére Rózsa. Az első bemutatkozó fellépésén tapasztalt sikereknek köszönhetően rövid időn belül további sikeres színpadi szereplések következtek. A szőke Rózsaszál kisebb-nagyobb lépésekkel bejárta a Felvidék, a mai Magyarország, és Erdély számos színpadát, mindenhol örömet, boldogságot teremtve dalaival. Bárhova megy, mindenhol szeretettel ölelik körül, melyet Magyarország legszebb Rózsaszála sosem hagy viszonzatlanul. Sok esetben 2-3 kisebb falu összefogott és közösen kérték fel Rózsát a falunapokon történő fellépésekre.

 

magyar rozsa

Magyar Rózsa Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában

Fotó: Rozsnyai Hunor 

 

2010. április 7-én jelent meg első, bemutatkozó nagylemeze, melyre a sokak számára közismert és kedvelt dalok mellett vadonatúj szerzemények is felkerültek. Magyar Rózsa nem csak szívében és dalaiban őrzi és adja tovább a magyar népi hagyományokat, hanem színpadi megjelenésével is alátámasztja előadói üzenetét. A közönség szeretetének és támogatásának köszönhetően 2012 októberében megjelent második nagylemeze “Tiszta szívvel” címmel, melyben a népi hagyományokat őrző énekesnő érzéseiről tesz vallomást. A lemezen a közismert magyar slágerek mellett (Szép város Kolozsvár, Millió rózsaszál, Azért vannak a jó barátok stb.) találkozhatunk saját szerzeményekkel is, pl. a “Kérlek Uram” című dallal, mely mély érzéseket fogalmaz meg, imádságnak is tekinthetjük. „Sokan elvesztették már a reményt” -mondja Rózsa, akár az egyéni életben vagy a közösségi magyarságunk életében. „Bízom benne, hogy talán egy kis reményt, fénysugarat vissza tudok varázsolni ezzel a dallal az arcokra, szívekbe.”

 

Magyar Rózsa szívesen vállal fellépéseket esküvőkön, falunapokon és különböző hagyományőrző rendezvényeken a Kárpát Haza egész területén. A műsorrendelés részleteiről és feltételeiről az alábbi telefonszámokon lehet érdeklődni.
+36 20 214-2665
+40 723-713687