sieljKiváló hóviszonyok fogadják a téli sport szerelmeseit 

Megnyitották a Nagy Mihály nevű sípálya felső szakaszát a Madarasi Hargitán, ezzel az erdélyi síközpont összes sípályája nyitva áll a síelők számára. A Madarasi Hargita Síközpont hétfői közleménye szerint a teljes hosszában síelhető Nagy Mihály mellett a Súgó, a Csillagösvény és a Kicsi Mihály is jól használható.

 

Nagyjából 30-50 centiméter a természetes hóréteg vastagsága a Súgó, a Kicsi Mihály és a Csillagösvény pályán, de már a Nagy Mihályt is 30-60 centiméteres, keményre taposott hó borítja. Jelenleg a Súgó felvonó, a Nagy Mihály felvonó, és a Súgó bébi felvonók működnek. A Kis Mihály pályán a tányéros kis felvonó egyelőre nem üzemel, péntek és szombat esténként azonban beindult az esti sízés 18 és 20 óra között a Kicsi Súgón.


A Nagy Mihály felvonóval a “Körpálya” használható, azaz a Csillagösvény – Kicsi Mihály – Súgó Fal útvonal. A múlt héttől kezdődően a Hópark is üzemel. Utóbbit mindenki saját felelősségére használhatja. A síközponthoz vezető utak közül a szentegyházin a hólánc használata kötelező, az ivói utat pedig csak a terepjáróval közlekedők számára javasolják.

 

 

Forrás: Madarasi Hargita Síközpont