pelikanSzínvonalas program gyermekeinknek

A Zuglói Filharmónia új kezdeményezése, a Meseszínházi sorozat 2013. január 19-20-án (szombat-vasárnap) kezdődik a Zuglói Zeneházban. A Benedek Elek meséje nyomán készült daljáték zenéjét magyar népdalok felhasználásával Szalai András írta. Az előadás a magyar népdalokra és népmesére épül, színes díszletei, jelmezei, az előadás hangulata alkalmas arra, hogy életre szóló színházi élményt nyújtson a kisiskolásoknak, miközben megismerik gyökereinket, magyar kultúránk alapjait.

 

A sorozat első darabjában a magyar monda- és népmesekör egyik kincse elevenedik meg előttünk. Egy történet a csodás hangú pelikánmadár elvesztéséről, kereséséről és újra megtalálásáról, kinek éneke a földi boldogságot, a gondtalanságot és az örök ifjúságot ígéri. Egy mese a szeretet, a bátorság, a becsületesség, a kitartás és a leleményesség diadaláról, mely átvezeti a szereplőket a kalandok és a próbatételek útvesztőjén, hogy jutalmuk öröm és szerelem lehessen.

Mindez gyönyörű magyar népdalokkal, lenyűgöző néptánc-jelenetekkel és kamarazenekari kísérettel ékesítve, hogy már a legapróbbak is igazi zenés színházi élményben részesülhessenek. Az előadást kisiskolások két- , míg a legkisebbek egyfelvonásos változatban tekinthetik meg.

 

Az előadások időpontja:

2013. január 19., szombat

2013. január 20., vasárnap

 

Kisiskolásoknak 2 x 40 perc.

Kezdési időpontok: 15.00 és 18.00 óra

 

Óvodásoknak 40 perc

Kezdési időpontok: 09.50 és 11.00 óra

 

Az előadások helyszíne:

Zuglói Szent István Zeneház

1145 Budapest, Columbus u. 11.

 

pelikan

 

Jegyek a zeneiskola pénztárában, vagy az alábbi elérhetőségeken válthatók:

Telefonon: 70/429-0075

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

További információ:

www.zugloifilharmonia.hu