Arany TarsolyEgy értékmentő folyóirat

Az évek óta túlélésért küzdő Arany Tarsoly magazin olvasókat, támogatókat keres! Kérjük aki egyetért az újság hitvallásával és lehetősége engedi, előfizetésével segítsen életben tartani Magyarország legértékesebb hagyományőrző folyóiratát! Az Arany Tarsoly magazin ismertségének növelése és értékes cikkei szélesebb körben történő terjesztése érdekében a Szeretlek Székelyföld oldalon a jövőben rendszeresen publikálunk írásokat a magazin korábbi számaiból.

 

 

Az Arany Tarsoly magazin hitvallása

A lap célja a magyar hagyományok megmutatása, újrafelfedezése, megtanítása, a hagyományőrzésre épülő aktivitás fokozása. Az Arany Tarsoly egy jelkép. A jelképek arra valók, hogy emlékeztessenek, és ösztönözzenek. A tarsoly méltóságjelvény, rangjelzés, ornamentika, címer, emlékeztető, hit, üzenet, ruházati kiegészítő, zseb, gondolkodásmód, életforma. Emlékeztet őseinkre, és ösztönöz az őseink által ránk hagyományozott műveltség továbbvitelére és fejlesztésére.

 

tarsoly 1tarsoly 2tarsoly 3

 

A hagyományok nem jelentenek mást, mint az élet értelmének újrafelfedezését. Az élhető élet feltételeinek megteremtését. Őseink a természettel szoros kapcsolatban éltek. Az időjárást az égre felnézve jósolták meg, a betegségeket gyógyfüvekkel enyhítették, a műszálat nem ismerték, maguk varrták természetes anyagokból a ruháikat, a természetben található növényekből főztek ízletes eledeleket, és a tudásukat apáról-fiúra szájhagyomány útján adták tovább. Szigorú, maguk által teremtett erkölcsi rend szerint éltek, melyet nem tehernek éreztek, hanem életük alapfeltételének.

 

A magyar történelem ékes példája annak, hogy minden megszállást és elnyomást a kultúra és a hagyomány őrzésével, életben tartásával éltek túl őseink. Nemzetünk kincsei pedig kimerítetlenek. Hagyományaink nemzeti vagyonunk is egyben. E vagyon elherdálása nagyfokú felelőtlenség.

 

tarsoly 2007tarsoly 2008tarsoly 2012

 

Folyóiratunk célja e nemzeti vagyon felkutatása, előhívása, élővé tétele. Közvetett célunk pedig a magyarságtudat erősítése, egy erős, életképes kulturális alap megteremtése, mely a nemzet jövőképének kialakításában döntő szerepet kell, hogy játsszon.

 

Kiss Krisztina, az Arany Tarsoly magazin főszerkesztője

 

Előfizetési információk és korábbi számok rendelése:

www.aranytarsoly.hu