szeklerA Csíki székely múzeum támogatásáért, Csíkszereda 2012. október 18. 19 óra

A Szekler együttes az első székelyföldi zenekar, amelynek fő célja a Székely Nemzet történelmének ismertetése dalokban, felvállalva a székely történelmi anyagok terjesztését, valamint a székely érdekeltségű intézmények támogatását is.

 

Az elmúlt évi sikeres, teltházas „Karácsonyi Adománykoncert a Székely Nemzeti Múzeum támogatásáért” című, sepsiszentgyörgyi rendezvény után, idén Csíkszeredában, október 18-án, 19:00 órai kezdettel, a Szakszervezetek Művelődési Házában kerül megrendezésre egy adománykoncert, ahol a begyűlt összeget a zenekar, a Csíki Székely Múzeumnak adományozza. 10 RON értékű adományszelvények elővételben október 5.-től  a Csíki Székely Múzeum jegytárában, a Pro Szent Anna egyesületnél valamint az EMI, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem és a csíkszeredai liceumokban kijelölt önkéntes személyeknél vásárólhatók.

 

A nagyszabású rendezvényen  a  Székelyek Útja című albumuk lesz hallható, mely dalai időrendi sorrendben követik egymást, kiindulva a székely nép mai napig tisztázatlan eredetétől, a székelyek letelepedésén át, kiemelvén a székely történelem fontosabb eseményeit, a vérzivataros csatákat, ismertetve a székelyek életét a Magyar Királyság, a Világháborúk és a kommunizmus ideje alatt. Albumzáró daluk nem történelmi tematikájú, hanem saját érzéseiket fejezi ki a szülőföld iránt, kihangsúlyozva annak szépségeit.

 

Az együttes korosztálytól függetlenül, minden Székelyföldön élő, vagy a világ bármely részére elszármazott székelyeket -valamint azokat akik szívügyükként kezelik a székely nemzet kultúráját- célközönségnek tekint és szeretettel vár a rendezvényre.

 

szekler


Forrás: szekler.com